Nagelvård allt populärare
KALMAR,
Ölandsbladet

 

Fashion Nails
startsida

 

FÖRETAGET

UTBILDNINGAR
Kalmar
Växjö
 

PRODUKTER

BEHANDLINGAR

ÅTERFÖRSÄLJARE

WEBBSHOP

MÅNADENS NAGEL

 

 

 


– För kvinnor i dag som jobbar mycket, och vill se välvårdade ut är detta ett bra alternativ. De behöver inte bry sig utan har snygga naglar ändå, säger Marguerithe Mårtensson, diplomerad nagelteknolog.

Sedan 1990 har hon haft nagelsalongen ”Fashion Nails” på Smålandsgatan i Kalmar.
– När jag öppnade fanns det inga nagelsalonger i Kalmar. Men det har expanderat något otroligt. Det bara ökar mer och mer, säger Marguerithe.

               Ett konstverk                  
Att ha lösnaglar har blivit mer legalt. Förr var det nästan fult att erkänna att man hade det. Men i dag är naglar en hel vetenskap. De finns i olika utformningar, färger, längder och sätts fast med olika tekniker. Dessutom är naglar blivit lite av ett konstverk. Det går att sprutlackera dem och få olika motiv, ungefär som man sprutlackerar en bil.
– Förrut talade man om dubbelhäftande lösnaglar. Då var det ett sådant fult ord. I dag talar man om konstnaglar, och det har blivit mer accepterat, berättar Marguerithe.

                                               Även män
Hon har allehanda kunder i sin salong, mestadels kvinnor men det förekommer män också.
– Ja, fast de är inte så många. Och det är mera manikyr som gäller för män. Jag filar deras naglar och gör dem rena, och så klipper jag nagelbanden. Vi får nog vänja oss vid att männen tar sig in även på detta området. Förrut var det inte särskilt vanligt att män färgade håret, men det är väldigt vanligt nu.
De kvinnor som kommer in till salongen och gör en nagelförlängning är i alla åldrar, och yrkeskategorier.
– Jag har kvinnor som arbetar inom vården som kommer in och vill ha en nagelförlängning. Fast de väljer inte så långa naglar, förrän till sommaren då de brukar vilja att de ska växa ut.

                        Glasfiber
Förlängningen går till så att först filas den egna nageln fri från fett, som naturligt sitter på nageln. Därefter sätts ett lack på, innan den nya nageln sätts fast ovanpå din egen. Sedan filas kanten ned så att det helt ser ut som din egen nagel. Därefter sätts en bit glasfiberväv på nageln där den är som känsligast, för att den inte ska kunna brytas av. Sedan sätts glasfiberväv över hela nageln innan den målas med lack. Ölandsbladets utsända som testar att få en nagel förlängd väljer en fransk manikyr. Efter att en ljusare lack målats på nageln, får jag flytta till en annan plats för att få toppen av nageln sprutlackerad med vitt. Marguerithe lägger en plastmall över resten av nageln och höjer sprutmunstycket, och vips så är nageln färdig. Det enda som återstår är att låta den torka.
Det är en enorm skillnad från hur nageln såg ut innan behandlingen. Då var det ingen nagel att tala om.

                           Modefärger                  
Vilka färger man väljer på nageln går det mode i, som allt annat.
– Vid jul var det bara rött. I vår blir det mycket pasteller, och till sommaren är det fransk manikyr som gäller.
Ungefär tre veckor efter att man gjort en nagelförlängning kommer man på ett återbesök. Då ser Marguerithe över nageln, filar till och målar i ordning ifall den har kantstötts eller blivit ”ful”.
Hon trivs med jobbet som nagelteknolog, men det behövs fler nagelteknologer. Därför utbildar Marguerithe elever på distans
– Utvecklingen med det här företaget, och att det har kopplats till skolan och utbildningen har varit intressant. Det är roligt att få chansen att följa nya nagelteknologer, säger Marguerithe.

Texten kommer från MALIN JOHANSSON, Ölandsbladet
Bilderna på naglarna från olika naglar som gjorts på salongen

                                  

Kontakt:: 
MargueritheMårtensson
Besöksadress:
Smålandsgatan 1B, KALMAR
Boka tid på
0480-162 22